2 лютого 2015 р.

ПЕРЕЛІК ТЕСТІВ ЗНО МОЖЕ БУТИ РОЗШИРЕНО

У Міністерстві освіти і науки розпочато роботу з розроблення програм для проведеннязовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році. Відповідний наказ підписано заступником міністра освіти Павлом Полянським.
Окрім вже звичних програм для проведення ЗНО з української мови та літератури, математики, історії України, географії, біології, фізики, а також п’яти іноземних мов: англійської, німецької, французької, іспанської та російської, перелік програм для проведення ЗНО у 2016 році буде розширений іншими мовними тестами. Зокрема, згідно з наказом Міністерства освіти і науки, для проведення тестування у 2016 році будуть розроблені програми ЗНО для складання тестів з угорської, румунської, польської, молдовської, кримськотатарської, словацької, болгарської та новогрецької мов. Згідно з наказом Міносвіти департаментам загальної середньої та вищої освіти спільно з Інститутом модернізації змісту освіти вже до 1 березня цього року необхідно забезпечити розроблення зазначених програм ЗНО. З цією метою затверджено склад робочих груп, які мають забезпечити розроблення програм для проведення ЗНО з зазначених предметів.
До 5 березня проекти програм мають бути розміщені на сайті МОН для їх громадського обговорення. За наслідками обговорення вони будуть доопрацьовані з урахуванням висловлених зауважень громадськості.

1 коментар: